Великі супермаркети зобов’яжуть облаштовувати туалети для відвідувачів

Аби не виникало незручностей

З серпня 2019 року у великих супермаркетах проектуватимуть обов’язкові туалети для відвідувачів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе:

Ця норма міститься у нових змінах у ДБН «Підприємства торгівлі» і вступає в дію вже з 1 серпня.

 

Це означає, що в усіх нових і реконструйованих великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах з торговельною площею 2500 кв. м і вище та універсальним асортиментом товарів обов’язково мають бути громадські туалети. Розрахунок - 1 санітарний прилад на 600 кв. м торговельної площі, але не менше 4-х санітарних приладів на об’єкт.

При цьому, вбиральні мають бути роздільними для чоловіків і жінок та обов’язково мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю.

Нині ж проектувальники зобов’язані передбачати вбиральні для відвідувачів лише у непродовольчих торговельних центрах - ТЦ і ТРЦ, універмагах, великих магазини одягу, взуття і дитячих товарів.

Тож, час від часу відвідувачі супермаркетів стикаються з цією проблемою.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень