У Рівному гіпермаркет заплатить круглу суму за порушення авторських прав

Так постановив Рівненський апеляційний господарський суд

Як писав сайт Радіо Трек, у гіпермаркеті «Велмарт», що у торгово-розважальному центрі «Екватор» на вулиці Макарова, у вересні торік продавали фарби невідомого походження.  

На упаковках фарб були зображені герої мультфільму «Маша та ведмідь». Позов до «Велмарту» подала компанія «Анімаккорд ЛТД», яка є власником авторського права на мультфільм. І виграла суд першої інстанції.

«Велмарт» подав апеляцію, але її не задовольнили. Судді вирішили, що супермаркет має таки виплатити компенсацію власнику авторських прав та заплатити штраф державі.

Детальніше розповідає патентний повірений України Юрій Трачук:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фудмережа», яке є власником гіпермаркету «Велмарт» у Рівному, має понести майнову відповідальність. Це 80 тисяч гривень до правовласника об’єктів авторського права. А 8 тисяч гривень буде стягнено додатково у державний бюджет у вигляді штрафу. Разом це 88 тисяч гривень. Плюс судовий збір за подання скарги. Тому можемо говорити про 90 тисяч гривень.

Поки що порушник авторських прав не сплатив кошти, хоча постанова апеляційного суду набирає чинності з дня її прийняття. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень