

Дивовижний рецепт головної страви цього великого свята
Завдяки ідеальним пропорціям така паска виходить дуже смачною та ніжною. Начинку можна обрати будь-якою - на ваш смак. Головне, що тісто виходить повітряним і не буде кришитися!
Глазур:
Починаємо з опари. У склянку з теплим молоком додаємо сухі дріжджі та цукор. Все добре перемішуємо, аж доки дріжджі не почнуть розчинятися у молоці.
У глибоку миску просіюємо борошно, робимо всередині ямочку і виливаємо молоко. Обережно перемішуємо до утворення однорідної маси.
Накриваємо все харчовою плівкою або рушником і прибираємо в тепле місце на 20-30 хв.
А тим часом беремося за тісто. У глибоку миску виливаємо 2 яйця і 3 жовтки, додаємо цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Перемішуємо й додаємо розтоплене масло (воно має бути теплим, але не гарячим) і знову перемішуємо.
Білки, що залишились, знадобляться для глазурі, тож нікуди їх не діваємо!
Опара за пів години має піднятися майже вдвічі, а середина за той час вже повинна почати трохи опадати.
Якщо все так - з’єднуємо опару та здобу, акуратно помішуючи, до однорідної маси.
Далі - поступово - по 3-4 ст.л. викладаємо борошно та перемішуємо. Загалом вам потрібно буде близько 500-600 г борошна.
Рекомендується вимішувати тісто 10-15 хв - до однорідної маси - і залишити його ще на 10 хв під рушником, щоб воно трохи відпочило (так воно менше прилипатиме до рук).
Після цього, змастивши стіл і руки олією, викладаємо тісто і вимішуємо 15-20 хв, доки тісто не стане еластичним і зовсім перестане прилипати до рук. Тоді, змастивши глибоку миску олією, викладаємо тісто, накриваємо і прибираємо в тепле місце, без протягів - приблизно на годину
Готуємо начинку. Для цього рецепту беремо світлі й темні родзинки, мигдаль пластівцями і цукати. Попередньо родзинки з цукатами треба залити кип’ятком на 15-20 хв, а після цього - підсушити і присипати борошном.
За годину наше тісто має вирости вдвоє.
Щойно це сталося, приступаємо до формування заготовок.
Тісто вимішуємо 5 хв, щоб вийшов весь вуглекислий газ. Тоді ділимо його на 4 рівні частини і за допомогою качалки розкачуємо перший пласт.
Товщина шару - 0,5 см.
Розкачане тісто змащуємо вершковим маслом, висипаємо родзинки і скачуємо тісто рулетом. Усі наступні пласти формуємо так само - з різними начинками - і згортаємо у попередній рулет.
Так у нас вийде один великий товстий рулет із різними начинками
Тоді ділимо його на 8 частин і кожен шматочок торцем укладаємо у форму для випікання (зараз тісто має займати 1/3 частину форми).
Уже сформовані паски виставляють на лист і накривають рушником. Вони повинні піднятися і зайняти 3/4 форми.
Лише після цього ми забираємо пасочки в духовку на 10 хв при 200°С, потім знижуємо температуру до 170°С і випікаємо ще 30-40 хв, залежно від діаметра форми. Готовність перевіряємо зубочисткою або шпажкою - вона має бути чистою, без налиплого тіста.
Доки печуться паски, готуємо глазур. У глибоку миску додаємо 200 г цукрової пудри, виливаємо 3 яєчні білки (які у нас залишилися) і чайну ложку лимонного соку, збиваємо все до утворення стійкої маси.
Пасочки прикрашаємо тільки після того, як вони охолонуть!
Для цього обмочуємо паску в глазур, поправляємо лопаткою та прикрашаємо кондитерською присипкою
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ
«Ці регіони залишаться в окупації на роки»: мольфар засмутив пророцтвом
В Україні з'явилися нові 50 грн в оригінальному дизайні: як виглядає купюра (ФОТО)
Навіть рідним не давайте: юрист пояснила, через що можна втратити все майно і житло
«Це коли такі правила з'явилися?»: люди незадоволені «нововведенням» ПриватБанку
Лічильник багатства закрутиться з шаленою швидкістю: 2 знаки Зодіаку наприкінці квітня отримають великі гроші
Ароматні курячі ніжки, засмажені на сковороді, за особливим рецептом
Як зробити тушковану капусту ідеальною: один інгредієнт змінить все (РЕЦЕПТ)
Піца на тісті без борошна за 20 хв: корисна альтернатива звичному варіанту (РЕЦЕПТ)
Соковитий і дуже апетитний весняний салат – простіше не буває (РЕЦЕПТ)
Смажені деруни з цибулі: смачний перекус за копійки і без зайвої мороки (РЕЦЕПТ)
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415