Великдень не за горами: готуємо дуже смачну та ароматну «Кручену паску» (ФОТО)

Дивовижний рецепт головної страви цього великого свята

Завдяки ідеальним пропорціям така паска виходить дуже смачною та ніжною. Начинку можна обрати будь-якою — на ваш смак. Головне, що тісто виходить повітряним і не буде кришитися!

Інгредієнти:

Опара:

  • молоко – 300 мл
  • дріжджі сухі – 14 г
  • цукор – 2 ч.л.
  • борошно – 200 г

Тісто:

  • яйце – 2 шт. + 3 жовтки
  • цукор – 200 г
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 550-600 г

Начинка:

  • родзинки – 100 г + 100 г
  • цукати – 100 г
  • мигдаль пластівцями – 80 г
  • вершкове масло – 80 г

Глазур:

  • цукрова пудра – 200 г
  • яйце – 3 білки
  • лимонний сік – 1 ч.л.
  • кондитерська посипка

Починаємо з опари. У склянку з теплим молоком додаємо сухі дріжджі та цукор. Все добре перемішуємо, аж доки дріжджі не почнуть розчинятися у молоці.

У глибоку миску просіюємо борошно, робимо всередині ямочку і виливаємо молоко. Обережно перемішуємо до утворення однорідної маси.

Накриваємо все харчовою плівкою або рушником і прибираємо в тепле місце на 20-30 хв.

А тим часом беремося за тісто. У глибоку миску виливаємо 2 яйця і 3 жовтки, додаємо цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Перемішуємо й додаємо розтоплене масло (воно має бути теплим, але не гарячим) і знову перемішуємо.

Білки, що залишились, знадобляться для глазурі, тож нікуди їх не діваємо!

Опара за пів години має піднятися майже вдвічі, а середина за той час вже повинна почати трохи опадати.

Якщо все так - з’єднуємо опару та здобу, акуратно помішуючи, до однорідної маси.

Далі - поступово - по 3-4 ст.л. викладаємо борошно та перемішуємо. Загалом вам потрібно буде близько 500-600 г борошна.

Рекомендується вимішувати тісто 10-15 хв - до однорідної маси - і залишити його ще на 10 хв під рушником, щоб воно трохи відпочило (так воно менше прилипатиме до рук).

Після цього, змастивши стіл і руки олією, викладаємо тісто і вимішуємо 15-20 хв, доки тісто не стане еластичним і зовсім перестане прилипати до рук.

Тоді, змастивши глибоку миску олією, викладаємо тісто, накриваємо і прибираємо в тепле місце, без протягів - приблизно на годину

Готуємо начинку. Для цього рецепту беремо світлі й темні родзинки, мигдаль пластівцями і цукати. Попередньо родзинки з цукатами треба залити кип’ятком на 15-20 хв, а після цього - підсушити і присипати борошном.

За годину наше тісто має вирости вдвоє. Щойно це сталося, приступаємо до формування заготовок.

Тісто вимішуємо 5 хв, щоб вийшов весь вуглекислий газ. Тоді ділимо його на 4 рівні частини і за допомогою качалки розкачуємо перший пласт. Товщина шару - 0,5 см.

Розкачане тісто змащуємо вершковим маслом, висипаємо родзинки і скачуємо тісто рулетом. Усі наступні пласти формуємо так само - з різними начинками - і згортаємо у попередній рулет.

Так у нас вийде один великий товстий рулет із різними начинками.

Тоді ділимо його на 8 частин і кожен шматочок торцем укладаємо у форму для випікання (зараз тісто має займати 1/3 частину форми).

Уже сформовані паски виставляють на лист і накривають рушником. Вони повинні піднятися і зайняти 3/4 форми.

Лише після цього ми забираємо пасочки в духовку на 10 хв при 200°С, потім знижуємо температуру до 170°С і випікаємо ще 30-40 хв, залежно від діаметра форми. Готовність перевіряємо зубочисткою або шпажкою - вона має бути чистою, без налиплого тіста.

Доки печуться паски, готуємо глазур. У глибоку миску додаємо 200 г цукрової пудри, виливаємо 3 яєчні білки (які у нас залишилися) і чайну ложку лимонного соку, збиваємо все до утворення стійкої маси.

Пасочки прикрашаємо тільки після того, як вони охолонуть!

Для цього обмочуємо паску в глазур, поправляємо лопаткою та прикрашаємо кондитерською присипкою

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень