Вдесятеро більше: у Польщі різко зросла потреба у працівниках-українцях

Або зі знанням української

Починаючи з серпня минулого року міжнародна агенція з працевлаштування Gremi Personal фіксує пікове зростання попиту на українськомовних працівників у Польщі.

Якщо кілька років тому запити серед роботодавців на працівників із знанням української в середньому складали 200-250 на рік, то у другій половині 2022 року кількість запитів вже перевищила тисячу. З початком 2023 року динаміка продовжує зростати. 

 

Одна з причин – зростання кількості українських компаній

У період січень – вересень 2022 року у Польщі зареєструвалися понад 10 тисяч українських компаній. Загалом у Польщі нараховується понад 25 тис. компаній, в яких принаймні одним з акціонерів є українська компанія.


За даними відкритих джерел, у Польщі нещодавно відкрили свої відділення: Нова Пошта, Розетка, Haski Managment. Також анонсували відкриття Monobank, ДІЯ.Бізнес, Документ, Український Католицький Інститут, Мережа GastroFamily (Білий налив, БПШ, Mushlya), ресторани: Чорноморка, Галя Балувана, П’яна вишня, Gaga. Торгові марки: Три ведмеді, Лімо, Spell Chocolatе, будівельна компанія Євродім/Нова та багато інших.

У Gremi Personal зауважують:

З серпня 2022 року ми почали фіксувати кількість запитів саме на українськомовних працівників. Українці у Польщі бажають працювати з українськими компаніям, щонайменше через можливість опинитись у звичному мовному середовищі.

До того ж це можливість отримати гарну посаду й без знання польської мови та працювати за кваліфікацією не нижче, ніж в Україні.

Водночас й українські компанії також мають запит працювати з українцями.

В агенції додають:

Мільйони українців, які зараз перебувають у Європі, звикли до українських продуктів чи сервісів й мають бажання продовжувати користуватися ними, навіть перебуваючи у Польщі чи Німеччині.


В агенції зазначають, що запити українських бізнесів, які переїжджають, мають свою специфіку. Наприклад, таких працівників, як менеджери з продажу, український бізнес шукає серед поляків чи українців, які добре володіють польською мовою. Однак, якщо робота не вимагає зовнішньої комунікації, українські компанії прагнуть винаймати українців.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень