«Вчителів кидають під танк»: школи доведеться закривати на Рівненщині? (ФОТО)

Всі мають бути вакциновані – до 8 листопада – ДВІЧІ

Немилосердні обмеження «червоної зони» введенні вихідцем із Рівненської області Віктором Ляшком, можуть призвести до того, що чи не добра половина шкіл на Рівненщині після 8-го листопада просто не зможе працювати.

Нагадаємо, 8-ме листопада це вже через 10 днів.

На той час, аби хоч якось працювати – за умов карантину «червоної зони» – всі 100% працівників конкретної школи мають бути провакцинованими ДВІЧІ.

 

Тобто, якщо два тижні тому вчитель зробив першу ін’єкцію і тепер чекає 28 днів (як це виписано протоколом), аби зробити – другу, то 8 листопада працювати в школі та «надавати освітні послуги» такий вчитель більше НЕ зможе. Навіть дистанційно.

Віктор Ляшко та його школа в с. Осова Дубровицького району

Ми уточнили і отримали відповідь:

- Так, навіть для того, щоби проводити урок дистанційно – через ZOOM – вчитель тепер має бути вакцинований ДВІЧІ.

 

Інакше, якщо, приміром, комісія зафіксує, що на день проведення дистанційного уроку вчитель не мав двох ін’єкцій, то Директор школи особисто заплатить штраф від  34000 до 170 000 грн.

Так, мовляв,  прописано в інструкціях МОЗ ім. Ляшка, який поставив собі за мету  до 31 грудня провакцинувати 70% населення України.

Віктор Ляшко розповідає "УП", чому лікарі, які не хочуть вакцинуватися, можуть не вакцинуватися

Як нам скаржаться директори:

- У мене два сторожа пенсійного віку, вакцинуватися не хочуть. Тепер я маю їх звільняти. А де я знайду заміну? Що мені самому йти сторожити?

 

...Так, 100% всі мають бути вакциновані. Не лише вчителі. Всі, хто працює в школі мають бути вакциновані. Таке рішення Ляшка. Це для «Червоної зони».

 

Зате по лікарях діє правило 80%, бо він каже «Українській правді»: «Якщо в райцентрі два анестезіологи не захочуть вакцинуватись, там не буде кому надавати допомогу».

 

ОК. А що робити директору в школі, якщо в нього один учитель англійської і не хоче вакцинуватися?

 

Він собі уявляє той Ляшко, як працюватимуть школи у тій же Осовій, на Дубровиччині, звідки він родом? Та й взагалі по всій Рівненщині.

 

Та я чесно вам скажу – я не знаю, що буде зі школами в Рівному, конкретно з моєю школою: я не хочу ні за кого платити 34 000 грн штрафу і я не знаю, як я маю відстороняти вчителів, в яких тоді буде втрачатися пенсійний стаж.

 

Це просто вже за якоюсь гранню добра і зла – те, що відбувається.

 

Нас просто кидають під танк.

Учителька упізнала танкіста?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень