Вчені з’ясували, як успішно скласти іспит

Вони вважають, що більшість людей готуються до екзаменів неправильно

Вчені проаналізували, який метод підготовки може підвести людину на іспиті. Результати дослідження опубліковані на порталі theguardian.

Навіть найкращий навчальний план може не спрацювати, якщо людина не може зрозуміти, функціонує пам'ять. Тільки тоді з'являється можливість впевнено користуватися набутими навчальними навичками.

В ході проведення дослідження психологи виробили кілька секретів, які допоможуть в успішній здачі того чи іншого іспиту. Першим з них є перегляд процесу запам'ятовування інформації. Вчені пропонують прослухати улюблену пісню кілька разів і спробувати запам'ятати слова від початку до кінця. Після цього людина зрозуміє, що неможливо відтворити трек напам'ять. Для запам'ятовування інформації необхідно сприймати її порційно.

Друга порада полягає в тому, що вчитися потрібно щодня по кілька годин. Тоді існує ймовірність, що людина згадає те, що намагалася вивчити. У більшості випадків студенти сідають готуватися до іспиту в останній вечір, що часто не гарантує позитивний результат.

Крім цього, психологи рекомендують програмувати себе на довгострокове запам'ятовування інформації. Люди роблять помилку, коли вчать щось тільки для того, щоб скласти іспит. Варто практикувати письмові відповіді на питання в процесі підготовки або подумки «репетирувати» життєві ситуації, в яких застосовуються вивчені знання. При такому методі хоча б частина інформації, яка вже є на аркуші паперу, відкладається в пам'яті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень