Вчені розповіли про користь сидячої роботи

Провели 12-річний експеримент

Фото ілюстративне

Люди, які все життя працювали на сидячій роботі, в літньому віці рідше стикаються з розвитком когнітивних порушень, ніж ті, хто займався фізичною працею.

До такого висновку прийшли вчені з кембридзького університету. Вони проаналізували спосіб життя 8,5 тисячі осіб, вік яких коливається від 40 до 79 років, повідомляє Американська асоціація сприяння розвитку науки EurekAlert.

Фото ілюстративне

Учасники експерименту розповідали про своє здоров'я, спосіб життя і захоплення.

Вченим вдалося вивчити їх фізичну активність на роботі та після неї. Такий експеримент тривав цілих 12 років. Після цього людям провели низку тестів, які допомогли визначити, як змінилися їх когнітивні здібності.

Фото ілюстративне

Йдеться про стан пам'яті, уважність, швидкість читання та обробку інформації.

Так, люди, які весь час  дослідження працювали в офісі, показали кращі результати тестів – їх було 10%. При цьому ті, хто займався тільки фізичною працею, погіршили свої показники майже в три рази.

Однак вчені говорять про те, що всупереч дослідженню, фізичні навантаження для здоров'я необхідні. Сидячий спосіб життя збереже  когнітивні здібності в старості, але до неї ще треба дожити. А фізичні навантаження допоможуть покращити якість і тривалість життя.

За повідомленням РБК-Україна

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень