Вчені знайшли новий спосіб омолодження мозку

Можна покращити когнітивні здібності та відчутно уповільнити старіння

Спосіб доволі простий – це танці. Вчені з Німеччини порівняли дві групи людей похилого віку, які займалися або танцями, або аеробікою протягом 18 місяців.

У результаті танці не лише підвищують фізичну форму, а й стимулюють нейропластичність – здатність мозку адаптуватися до нових умов та навчатися.

 

Танці впливають на омолодження мозку більше, ніж інші види фізичних навантажень.

В експерименті брали участь 26 осіб, середній вік яких складав 67 років. Одні щотижня займалися танцями, розучуючи нові рухи, інші тренувалися з допомогою інших видів вправ.

Через деякий час МРТ-сканування показало, що область мозку гіпокамп збільшилася в учасників обох груп. Однак у тих людей, які присвячували свій час танцям, це збільшення було більшим.

Крім того, вони краще тримали рівновагу, що надзвичайно важливо для людей елегантного віку.

Також у них покращилася робота префронтальної кори – частини мозку, що відповідає за планування та вирішення завдань. Науковці пояснюють, що танці вимагають більшої уваги до рухів, ритму та координації, ніж аеробіка, і тому стимулюють нейрогенез – процес утворення нових нейронів. Вони вважають, що танці можуть бути ефективним способом профілактики та лікування нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера чи Паркінсона.

Джерело: Діалог.ua

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень