Вчені пояснили, чому все живе на Землі з часом зменшується

Чим це може загрожувати

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

У давнину на Землі панували динозаври. Один з найбільших з них міг досягати 30 метрів у довжину і важити до 100 тонн. Ріст істот був зумовлений кількома факторами, серед яких – захист від хижаків, ефективність в пошуку їжі та здатність до терморегуляції.

З вимиранням динозаврів роль домінантних тварин на Землі перейшла до ссавців. Вони швидко адаптувалися до нових екологічних ніш, еволюціонуючи від невеликих розмірів до велетнів, таких як мамонт.

Нині ж людство спостерігає зменшення розмірів великих тварин. Дослідження 2019 року показало, що багато видів з часом зменшуються у розмірі, включаючи білих ведмедів, які стали на 33% меншими за останні 30 років.

Це пов’язано зі зміною клімату та іншими впливами людини, що призводить до зменшення доступності ресурсів. Такі зміни в розмірі тварин можуть мати значний вплив на екосистеми та харчові ланцюги.

Зменшення розмірів тварин може мати значні наслідки для екосистем. Оскільки великі тварини часто відіграють ключову роль у харчових ланцюгах, контролюючи популяції дрібніших тварин та забезпечуючи рівновагу екосистем. 

Джерело: T4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень