Маніпуляція, на яку ведуться люди: Чому коти люблять лежати на клавіатурі

І як відучити їх від цього

Фото - depositphotos.
Фото - depositphotos.

Власники котів, які мають вдома комп’ютери або ноутбуки, знають, що пухнастики дуже люблять спати біля техніки, а найчастіше – на клавіатурі.

У чому ж причина такої поведінки?

Сповіщення про власні бажання

Пухнастик показує, що він хоче ласки. Згадайте, коли ви востаннє гладили свого улюбленця. Цілком імовірно, що це було дуже давно.

Тепло від ноутбука

Кішки почуваються найкомфортніше, коли їм не потрібно використовувати власну енергію, щоб зігрітися чи охолонути. Ідеальна для них температура – ​​30-38°C. Тому тепла клавіатура ноутбука ідеально підходить для спання.

Запах власника

Хоча цілком можливо, що ваша кішка сидить на клавіатурі від комп'ютера, просто насолоджуючись цим запахом. Адже від клавіатури, що під'єднана до комп'ютера, немає ніякого тепла. Або ж кішка хоче залишити свій запах, витіснивши ваш.   

Найкращий спосіб відучити кота лежати на клавіатурі – винагороджувати щоразу, коли він влаштовується в іншому місці. Також можна створити альтернативну зону для комфортного сну вашого улюбленця.   

Джерело: 24 Pets

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень