Важливе звернення головного нотаріуса Рівненщини до біженців та тих, хто відпускає самих дітей за кордон

Деяким категоріям надають пільги при оформленні документів 

Скласти заповіти, оформити довіреність на дитину, майно чи транспортний засіб у разі міграції можна у нотаріусів Рівненщини. Більшість нотаріусів працюють за попереднім записом. 

Опендатабот разом з Нотаріальною палатою України створили реєстр нотаріусів зі всієї України, які продовжують працювати попри військовий час. Список буде регулярно оновлюватись.

Відкритими залишились спадковий та реєстр бланків, а також Єдиний реєстр довіреностей, повідомила голова обласного відділення Нотаріальної палати Інна Бернацька.

Нині найпопулярнішою послугою є довіреність на дитину.

Вартість заяв 350 грн на 3 місяці, 500 грн на більший строк.

 

А от військовослужбовцям, бійцям тероборони а також тим евакуйованим, у кого не залишилось засобів для існування (постраждалим від війни з інших регіонів) нотаріуси Рівненщини надають пільги. 

При оформленні довіреності дані осіб, які будуть супроводжувати дитину, не потрібно. Треба лише вказати в яку країну чи країни від’їжджає дитина.

Інна Бернацька. Фото з мережі.
Інна Бернацька. Фото з мережі.

 - Заяви батьків, або одного з батьків на виїзд дітей за кордон нотаріусам дозволено робити на простих білих бланках. Для оформлення такої заяви необхідно звернутися до нотаріуса подати такі документи: паспорт (код при наявності) батька, паспорт (код при наявності)  матері, свідоцтво про народження дитини, ПІП та рік народження особи, у супроводі якої їде дитина.

 

Якщо заяву дають двоє батьків – вони мають бути присутні.
Якщо батьки в різних місцях – можна зробити окремі заяви.

 

Документів осіб, які будуть супроводжувати дитину, подавати нотаріусу - не потрібно.  Потрібно вказати в яку країну (країни) від’їжджає дитина.

 

Отже, при виїзді за кордон дитини зберіть такий пакет документів: закордонний паспорт дитини (якщо відсутній, то свідоцтво про народження або внутрішній паспорт), заяву згода батьків (якщо їде без обох батьків, або одного з батьків).

 

Копії – покладіть в кишеньку верхнього одягу дитини + мобільний номер батьків, родичів.

 

На разі Державна прикордонна служба України пропускає без заяв і навіть без закордонних паспортів дітей. Але скільки це триватиме невідомо.

 

При можливості, важливо належним чином укомплектувати пакет документів!!! - заявила Інна Бернацька.

За її словами, заповіти нині можна посвідчити в нотаріусів або старост органів місцевого самоврядування.

Реєстр Державної реєстрації актів цивільного стану відключено.

Тож реєстрація народження, шлюбу, смерті здійснюється незалежно від території, будь-який відділ ДРАЦС або староста в селах.

 

Поки безплатно видаються паперові документи на руки, згодом все буде вноситись у реєстр.

 

Ніяких банків та платежів.

Державний реєстр прав на нерухоме майно та Державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та го, інші реєстри не працюють, нагадала Інна Бернацька.

Це означає, що не можна оформити жодних дій з нерухомістю та юридичними особами, договорів, спадщини. 

 

Зроблено це для того, щоб окупанти не відбирали майно в українців. 

Нагадаємо, Рівненщина продовжує приймати переселенців. З початку війни надано прихисток 10 868 особам. З них в області на тривалий термін залишилоь 9 099 людей, повідомили в Рівненській обласній військовій адміністрації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень