Важливі роз'яснення для чоловіків: як працює відстрочка від армії?

І чому до терцентру комплектування все одно доведеться прийти

Під час мобілізації повістки чоловікам, які за віком є військовозобов'язаними, можуть вручати навіть на вулиці і це не є порушенням закону. Така практика спостерігається з 24 лютого.

Про це «Суспільному» розповів комісар Харківського терцентру комплектації та соцпідтримки Володимир Арап.

За його словами, повістки вручають для уточнення облікових даних. Після отримання документа чоловік має прийти до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем виклику.

– Якщо він не має права на відстрочку, він не призовник - направляється на медичний огляд. Потім отримає іншу повістку, в якій вказано, коли – у разі необхідності – його призвуть по мобілізації.

 

Ті, хто служив, призиваються напряму, а ті, хто не проходив службу, чекатимуть, коли їм зателефонують і повідомлять, коли треба прибути до відряджання у навчальні центри, - пояснив Арап.

Якщо ж людина не з'являється до центру комплектування, матеріали щодо неї відправляються до відповідних органів для відкриття кримінального чи адміністративного провадження.

Відстрочка від мобілізації

Ті, хто мають на неї право, теж зобов’язані з'явитися до центру комплектування.

– Призовники, згідно з законодавством, призову по мобілізації не підлягають. Указу підлягають лише військовозобов’язані.

 

На відтермінування військовозобов’язані мають право відповідно до ст. 23 Закону про мобілізаційну підготовку і мобілізацію, наприклад, за сімейними обставинами: якщо є інвалід на утриманні або батько виховує сам дитину, або має 3-х і більше дітей.

 

Але вони повинні з’явитися до центру комплектування та надати відповідні документи: свідоцтва про народження дітей, посвідчення інваліда, щоб зробити відповідний запис в обліковій справі цього військовозобов’язаного. І тоді йому надається відповідне відтермінування, - пояснив комісар.

Він наголошує, що в умовах війни громадяни повинні або повинен служити в армії, або працювати на благо держави, або ж займатися волонтерством.

«А не стояти поряд і дивитися, як інші воюють» (с)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень