Повісток більше не буде? Військовий експерт зробив заяву про масштабну мобілізацію в Україні

Охочих захищати країну вдосталь

Мобілізація в Україні триватиме до 24 травня. Про це в ефірі Українського радіо розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

Наразі мобілізацію проводять з меншими темпами, бо показники виконані на 100%. На початку лютого було Сили оборони повністю укомплектували у лютому, зараз лише проходить доукомплектування.

- Продовження мобілізації залежатиме від оперативної обстановки на фронті. Призов стосується, як офіцерів, так і солдатів. Зокрема, усі мобілізовані – високо мотивовані люди.

Військовий експерт додав, що нинішня мобілізація розпочалась 24 лютого та запланована на три місяці.

Які є черги мобілізації та кого під час них призивають

Зараз призивають військовослужбовців в запасі за визначеними військовими спеціальностями. Тобто ті військові професії, які на даному етапі потрібні армії, зауважив Владислав Селезньов.

Експерт зазначив, якщо будуть тривати активні бойові дії і українська армія буде зазнавати втрат, то для поповнення підрозділів, які виходять на доукомплектування, буде здійснюватись мобілізація. 

Чи всюди мобілізація виконується в повному обсязі

У кожному регіоні України є певні мобілізаційні завдання. Як відомо, велика кількість військовозобов'язаних були призвані в підрозділи територіальної оборони.

Фактично з 5/6 територій нашої країни є певна загроза для територіальної цілісності. Тому тероборона Волинської, Рівненської, Житомирської областей виконують завдання неподалік від місця свого проживання.

 

Деякі підрозділи тероборони вирушили на завдання в гарячі точки країни. Але все здійснюється в межах українського законодавства, — зазначив Селезньов.


Продовження мобілізації

Після 24 травня мобілізація може бути продовжена, повідомив начальник управління штабу сухопутних військ Роман Горбач. Однак поки цього не планують, бо в країні достатня кількість мобілізованих.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень