Вартість опалення для українців зросте щонайменше на чверть. У грудні

Через подорожчання газу – затвердять нові тарифи на тепло

Тарифи на опалення в розпал опалювального сезону можуть зрости щонайменше на 23%. Попередньо таке зростання тарифу нині обговорюють у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг.

Нині у теплоенерго країни тривають перерахунки тарифів, відповідно до вказівок зі столиці.

Підняття ціни на газ на 35% в середині опалювального сезону призводити до пропорційного збільшення тарифів на тепло по всій країні, пише сайт one.kr.ua

НАК «Нафтогаз України» 23 листопада, підняв вартість газу за листопад всім виробникам теплової енергії України, незалежно від форми власності. Оскільки тепловики вже виставили населенню вартість тепла за старим тарифом (3948 грн за 1000 куб м), а віддати газовому постачальнику вони повинні на 1380 грн більше з кожного спожитого кубометра - 5375 грн за 1000 куб м. Випадає, що теплоенерго поставили у ситуацію, коли можуть змусити повертати кошти, яких вони не мають.

Нагадаємо, що найбільше на вартість опалення впливає ціна газу, яка складає 80% тарифу. Крім того, значний вплив на тариф має й зарплата працівників теплоенерго.

Зараз нові тарифи для тепловиків розглядаються НКРЕКП. Наприклад, для жителів Миколаєва вони виростуть на 40%, Запоріжжя - 30%, Одеси - 29%, Дніпра - 25%, Кривого Рогу - 23%.

Матеріали - «Перший місцевий канал» м.Кривий Ріг

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень