Осінь вдарить новими тарифами на тепло. Оприлюднили перелік міст, де опалювальний сезон на межі зриву

Вартість опалення взимку може підскочити, проти ситуації на старті сезону

Опалювальний сезон не в усіх українських містах розпочнеться вчасно. Через борги підприємств теплоенергетики початок сезону у багатьох населених пунктах опинився під загрозою зриву. «Нафтогаз» повідомляє, що заборгованість перед компанією мають 98 компаній з 60 українських міст.

У «Нафтогазі» наголосили, що для того, щоб уникнути перебоїв з постачанням газу, підприємства мають сплатити не менше 90 відсотків від отриманого газу.

Станом на 1 вересня 2020 року борг підприємств теплоенерго перед «Нафтогазом» становив 67,4 млрд грн, — йдеться у матеріалах сайту zik.ua

[media=198159][media=198160]

Щодо вартості опалення у новому сезоні, то як ми уже повідомляли раніше, щомісяця українці платитимуть за різними тарифами.

В пік сезону можливе здорожчання тепла для населення на 15%.

Така ситуація спричинена тим, що вартість газу (а це 80% в структурі тарифу на тепло) встановлюється не на весь опалювальний сезон, а щомісяця.

Крім того, раніше Кабмін прийняв постанову, яка дозволяє змінювати тарифи на тепло без довгої процедури узгодження. Якщо раніше, щоб підвищити тариф на комунальну послугу, потрібно було витратити від двох до чотирьох місяців, то зараз зробити це можна в тому ж місяці.

За словами представника Асоціації постачальників енергоресурсів Артема Компана, якщо в жовтні, ймовірно, різниця буде незначною, то в розпал сезону, в грудні-лютому, вартість газу може підскочити в ціні від 5,8 до 7 грн за кубометр, — пише zik.ua.

Нововведення, згідно з яким тариф на тепло можна переглядати кілька разів за опалювальний сезон, прописаний і в останньому меморандумі з МВФ. Там практично дослівно йдеться, що в Україні вводиться законодавча вимога, згідно з якою з 1 жовтня 2020 року компанії-постачальники тепла зможуть кілька разів за рік переглядати тарифи з урахуванням ринкових цін на газ.

За матеріалами zik.ua 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень