Вакцинація від COVID-19 може розпочатися вже цього тижня в Україні

Виникли технічні проблеми при поставці

У Міністерстві охорони здоров'я очікують, що вакцинальна кампанія проти COVID-19 розпочнеться в Україні вже цього тижня.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, наразі в Україні повністю готова вся медична інфраструктура для проведення вакцинації, зокрема, сформовані мобільні бригади та списки людей, яких будуть вакцинувати на першому етапі.

Очікуємо поставку вакцини, як тільки вона прийде – ми одразу почнемо вакцинацію. У нас була впевненість, що вакцина буде до 15 лютого. Вона ґрунтувалася на укладених договорах між Україною та виробниками вакцин, де чітко були передбачені кількість та терміни поставки", - розповів міністр.

Він додав, що за цими договорами на 1 млн доз Україна очікує в лютому й 1 млн – у березні.

Виникли певні технічні проблеми логістичного характеру, я думаю, що вони будуть вирішені бувально за декілька днів... Я дуже розраховую, що вже цього тижня ми зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби – медпарцівникам... - зазначив Степанов.

Очільник МОЗ наголосив, що Україна робить усе від неї залежне, щоб пришвидшити поставку вакцин.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень