Новий штам коронавірусу уже в Україні. Він активно мутуватиме

Лікар-інфекціоніст стверджує, що це відбулося не вчора

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров каже, що його пацієнт з Закарпаття уже перехворів, але в Україні немає можливості це підтвердити лабораторно.

Мутація вірусу відбувається природним чином, і цей вірус природно мутуватиме дуже активно — точно так само, як вірус гепатиту С або грипу, - сказав лікар виданню ukraina24.

Він каже, що у регіонах, які межують з європейськими країнами, дещо змінюється клінічна картина коронавірусної інфекції, особливо у молодих людей. Тобто може не бути втрати чутливості до запахів, але досить активно розвивається ураження легеневої тканини, хоча все проходить у легкій формі.

Лікар наводить приклад свого пацієнта Миколи з Закарпаття, який їздить на заробітки у Чехію. Він уже перехворів на новий штам, про який заявила Велика Британія. Але Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. Таким чином Віктору Петрову вдалося підтвердити, що на Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом вірусу.

Він також не покладає великих сподівань на подолання коронавірусу за допомогою вакцинації, адже близько 40% відмовляються від неї, крім того, вона вимагатиме не тільки дворазового введення, а й, можливо, повторення через кілька років.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень