Вакциновані українці зможуть отримати «тисячу Зеленського» без «Дії»

Але пізніше, ніж вакциновані, що мають «Дію»

Вакциновані українці зможуть отримати 1000 гривень від Володимира Зеленського вже з 19 грудня. Попередньо в уряді анонсували виплату коштів лише власникам додатку «Дія», а зараз приймається рішення щодо виплати грошей громадянам, що не мають можливість користуватися державним порталом.

Механізм отримання коштів через «Дію» вже розроблений.

З 19 грудня вакциновані громадяни, які згенерували свій цифровий COVID-сертифікат, стануть учасниками програми «еПідтримка».

 

Вони отримають на віртуальний рахунок 1000 гривень, що можна буде витратити на придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, оплату послуг спортзалів чи фітнес-клубів, придбання квитків у кінотеатри, театри, музеї, на концерти.

Кошти будуть нараховуватися протягом року. Скористатися ними громадяни зможуть протягом чотирьох місяців після дня їх надходження на рахунок у «Дії». У разі невикористання коштів вони повернуться на рахунок держави.

Після цього буде другий етап, який націлений на виплати 1000 гривень пенсіонерам та усім тим, хто не зареєстрований у «Дії». В Україні на сьогодні працює 100 онлайн-центрів підтримки додатку «Дія», в які можуть звернутись громадяни за допомогою.

Ймовірно, що саме в цих центрах пенсіонери зможуть отримати свої бонусні кошти. Але поки що інформація про це не підтверджена.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень