Близько 20 вагітних жінок прийшли в управління юстиції в Рівному (ФОТО)

Аби отримати консультацію

Про новітні сервіси Мін’юсту та відповідальне батьківство з майбутніми мамами говорили працівники системи безоплатної правової допомоги та юстиції.
На правопросвітницький семінар до Рівненської юстиції завітали учасниці сімейного проекту Пузата мама_Рівне-2019».

Начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук повідомила, що сьогодні в Україні реалізується ініціатива уряду –

#ВідповідальнеБатьківство.

Вона спрямована на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки – відповідальними. 

Вагітним розповіли про сервіс Мін’юсту, який покликаний зробити легшим і зручнішим для молодих батьків період після пологів.

Нині отримати перші документи малюка можна відразу в пологовому. Тож час, який батьки раніше витрачали на черги та бюрократичну тяганину, можуть присвятити дитині.

[media=139461][media=139459]

Також Оксана Сальчук детальніше розповіла про податкову знижку на розвиток дитини, яку можна отримати на оплату навчання дитини у дитячих садочках, гуртках, секціях, школах.

Повідомила про існування програм МуніципальнаНяня (відшкодування витрат на няню для дитини до 3 років) та ЧужихДітейНеБуває (права дитини на аліменти).

Вагітним жінкам розповіли інформацію про оформлення листка непрацездатності, допомоги для жінок-підприємців, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. 

На сайті Головного територіального управління юстиції у Рівненській області зазначають, що з будь-яких питань щодо ініціативи #ВідповідальнеБатьківство можна телефонувати до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 (800) 213 103, цілодобово та безкоштовно в межах України.

А в центрах та бюро надання безоплатної правової допомоги можна отримати юридичну консультацію та правовий захист.

Фото із сайту Головного територіального управління юстиції у Рівненській області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень