Підліткам Рівненщини пояснюють, що таке булінг і як його зупинити

Щороку 67% українських дітей стають жертвами, кривдниками або свідками

Підліткам в області будуть пояснювати, як здолати агресивне ставлення до однолітків. Працівники управління юстиції та управління освіти розпочали інформаційну кампанію серед школярів.
 

Під час інформаційної кампанії працівники юстиції разом із вчителями проводитимуть уроки на тему протидії булінгу, позакласні виховні години для учнів шкіл, гімназій, ліцеїв області, працюватимуть із батьками під час проведення батьківських зборів та поширюватимуть інформаційні буклети з корисною інформацією, – розповідає начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.
 

Відомо, що Україна входить у 10-ку європейських країн за рівнем поширеності булінгу серед 11-15 річних школярів. Щороку дві третини – 67% – українських дітей стають жертвами, кривдниками або свідками. За даними дослідження UNICEF 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. 22% – вважають, що це нормальне явище.

Мін’юст пропонує покрокову інструкцію, як зупинити цькування у школах. Перші кроки для батьків, чиї діти постраждали від булінгу:

  • Звернутися до класного керівника, а в разі його/її неспроможності владнати ситуацію – до завуча або директора школи.
  • Найкраще написати і зареєструвати офіційну заяву, адже керівництво закладу освіти несе особисту відповідальність за створення безпечного і комфортного середовища для кожної дитини.
  • Якщо вчителі та адміністрація не розв’язали проблему – звертайтеся із заявою до поліції.
  • Якщо Вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів) – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).
  • Якщо дитині необхідна психологічна допомога - зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116 111.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень