Запобігти трагедії: в Україні заборонять продаж ліків особам до 18 років

У Раді вже готують законопроєкт про заборону продажу ліків дітям

В Україні зареєстровано три випадки отруєння ліками неповнолітніми дітьми за останній тиждень.

Голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що депутати планують зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт про заборону продажу ліків неповнолітнім.

Михайло Радуцький - президент клініки «Борис»

Про це в п'ятницю, 19 лютого, він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Буде зареєстровано законопроєкт, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років: і рецептурних і безрецептурних. Про вітаміни та БАДи ми зараз не говоримо, тому що це не ліки, - сказав Радуцький.

Він зазначив, що остаточно не вирішено, яке покарання буде передбачатися за продаж ліків дітям, втім, сказав, що одна з пропозицій: прирівняти до покарання за продаж фальсифікованих ліків.

У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно повинно бути, і нести слід адміністративну та кримінальну відповідальність, але за термінами ще не скажу, - додав голова комітету.

Згідно зі статтею 321 Кримінального кодексу України, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі від п'яти до восьми років.

За ці ж дії, вчинені повторно - від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Радуцький пояснив необхідність таких обмежень низкою випадків, що сталися напередодні, коли діти труїлися медичними препаратами, які, за даними поліції, купили в аптеці.

Нагадаємо, 16 лютого дві семикласниці отруїлися в місті Боярка, прийнявши по 40 таблеток спазмолітичний препарату Дротаверин. Перед цим в одній з соцмереж вони подивилися відео із закликом спробувати цей препарат. Пізніше дівчат в несвідомому стані знайшли однокласниці.

Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доставили до медзакладу.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень