Запобігти трагедії: в Україні заборонять продаж ліків особам до 18 років

У Раді вже готують законопроєкт про заборону продажу ліків дітям

В Україні зареєстровано три випадки отруєння ліками неповнолітніми дітьми за останній тиждень.

Голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що депутати планують зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт про заборону продажу ліків неповнолітнім.

Михайло Радуцький - президент клініки «Борис»

Про це в п'ятницю, 19 лютого, він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Буде зареєстровано законопроєкт, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років: і рецептурних і безрецептурних. Про вітаміни та БАДи ми зараз не говоримо, тому що це не ліки, - сказав Радуцький.

Він зазначив, що остаточно не вирішено, яке покарання буде передбачатися за продаж ліків дітям, втім, сказав, що одна з пропозицій: прирівняти до покарання за продаж фальсифікованих ліків.

У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно повинно бути, і нести слід адміністративну та кримінальну відповідальність, але за термінами ще не скажу, - додав голова комітету.

Згідно зі статтею 321 Кримінального кодексу України, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі від п'яти до восьми років.

За ці ж дії, вчинені повторно - від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Радуцький пояснив необхідність таких обмежень низкою випадків, що сталися напередодні, коли діти труїлися медичними препаратами, які, за даними поліції, купили в аптеці.

Нагадаємо, 16 лютого дві семикласниці отруїлися в місті Боярка, прийнявши по 40 таблеток спазмолітичний препарату Дротаверин. Перед цим в одній з соцмереж вони подивилися відео із закликом спробувати цей препарат. Пізніше дівчат в несвідомому стані знайшли однокласниці.

Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доставили до медзакладу.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень