Отруєння школярок на Київщині: стало відомо, що вживали дівчата (ВІДЕО)

Одна дитина померла, інша – у лікарні

Фото ілюстративне

Правоохоронці з’ясували, що семикласниці з міста Боярки отруїлися «Дротаверином», який купили в аптеці.

Ліки дівчата купили на перерві та вже у школі випили по 40 таблеток. Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох.

Школяркам викликали «швидку». Втім, одну з них, 13-річну дівчину, врятувати, не вдалося. Іншу ж госпіталізували, повідомили у відділі комунікації поліції Київської області. Нині 12-річна школярка перебуває у реанімації, але їй вже нічого не загрожує.

Однокласниці дівчат розповіли, що вони не пішли на четвертий урок, а рушили до аптеки, де й купили пігулки. Потім повернулися до школи та у вбиральні їх випили.

 

Однокласники також розповіли, що на уроки дівчата прийшли в гарному гуморі й ніхто не міг подумати, що вони могли таке вчинити, повідомляє ТСН

У поліції припускають, що на такий вчинок дівчат могли підштовхнути відео з соціальних мереж:

В одній із соціальних мереж дівчата могли подивитись щодо вживання 40 таблеток «Дротаверину» та ефекту від цього. Вони вирішили перевірити це на собі, розповіла старша інспекторка відділу комунікації поліції Київщини Марія Дідковська-Бідюк.

Наразі поліцейські встановили провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.

Враховуючи те, що препарат «Дротаверин» є аналогом препарату «Но-шпа» та відпускається без рецепту, слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби України щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо попередження таких порушень у майбутньому, йдеться у повідомленні поліції.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень