В Україні спалах кору. Яка ситуація на Рівненщині

Необхідні щеплення можна зробити наступного тижня

Попри поширення захворюваності на кір в Європі і Україні зокрема, на території Рівненської області цього року цієї недуги не зафіксовано. Як розповів нам завідувач епідвідділу Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз, в області фіксували підозру на кір, проте діагноз не підтвердився:

У нас тільки була одна підозра на кір. Але робили лабораторне обстеження, кір не підтвердився і діагноз зняли. Тому поки що випадків немає. Ви ж знаєте, по Україні яка ситуація. У 15 регіонах зареєстровані випадки кору. І в сусідніх з нашою областях, і Львівська, і Тернопільська, Хмельницька вже мають випадки кору. В принципі ризик поширення кору в нашій області досить високий, очікуємо, - каже Віктор Мороз.  

Медик запевняє, найефективніший засіб профілактики – своєчасне щеплення малечі.

Своєю чергою головний педіатр Рівного Юрій Денисенко зазначив, що Рівненщина цими днями отримує 5 тисяч доз вакцини КПК. Саме це щеплення роблять проти кору, паратиту та краснухи.

Область буквально вчора повинна була отримувати цю вакцину. Думаю наступного тижня вона у нас уже буде. На область виділили 5 тисяч доз, думаю, пару тисяч попаде і у Рівне. Зараз ці вакцини взагалі, я маю на увазі КПК, вони або бельгійські, або французькі. Нормальні вакцини, батьки робили дітям, реакції немає, - розповідає Юрій Денисенко.  

Крім цієї, у Рівному зараз є вакцина АКДП індійська, від гепатиту, хіб-інфекції та БЦЖ. За словами Юрія Денисенка, у Рівному немає на сьогодні інактивованої вакцини від поліомієліту, а саме такою вакциною треба робити перші щеплення від недуги. Коли надійде необхідна вакцина від поліомієліту - поки невідомо. Тож, поки медики закликають щеплювати дітей тими препаратами, які нині є в наявності. Кажуть, цього запасу вистачить на період близько двох місяців. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень