В Україні готують реформу таксі: що зміниться

Таксистів поділять на дві категорії

[media=188662]Цікаві дані озвучив Офіс ефективного регулювання BRDO - Український ринок таксі становить 40 мільярдів гривень. Всього таксистів 220 тисяч

98% його учасників - працюють неофіційно

Уже розроблено пакет змін до законів України, які повинні зробити ринок таксі прозорим. Пропонується розмежувати поїздки на таксі (категорія №1) і перевезення автомобілями на замовлення (категорія №2). До останньої категорії повинні потрапити…

Авто, які знаходяться за допомогою мобільних додатків

Для легальної роботи як «Автомобільний перевізник на замовлення» буде потрібно отримати електронний дозвіл. Ціна річного дозволу на такі перевезення складе одну мінімальну зарплату, а для електрокарів - і зовсім половину.

[media=188661]Водіям потрібно мати медичну довідку і не мати судимостей. Поїздки повинні бути застраховані.

Теперішні вимоги про ліцензію на перевезення та реєстрацію як фізична особа-підприємець усуваються.

Роль податку виконує плата за дозвіл

Крім того, замість нині обов’язкового ліцензування Укртрансбезпекою буде створено Реєстр перевізників і Реєстр інформаційних служб (наприклад, додатків для пошуку поїздок).

Нагляд держави залишиться у вигляді перевірок, організованих як «контрольна закупівля» для гарантії якості і дотримання законодавства.

За матеріалами видання mashyna.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень