В Україні фіксують дефіцит якісних яблук

Ціни на фрукти стабілізувалися, проти дорожнечі влітку

В Україні зафіксували дефіцит якісних яблук. Фрукти постраждали через складні погодні умови наприкінці весни-початку літа, повідомляє сайт Сьогодні.

Тож лише 17% врожаю цього сезону буде якісним.

Загалом, виробництво яблук в сезоні 2020/21 рр. буде скорочуватися й складе не більше ніж 1200 тис. тонн. Це дуже невисокий врожай проти рекордного врожаю сезону 2018/19 рр., коли українські садівники зібрали практично 1500 тис. тонн. Про це розповів керівник проєкту «АПК-Інформ:овочі й фрукти» Олександр Хорєв, передає EastFruit.

І якщо до заморозків на початку і в середині весни українські садівники були в принципі готові, то до мінусових температур в кінці травня, природно, ні. Крім того, протягом літніх місяців в Україні спостерігалося мінімальна кількість опадів, що також не сприяє гарному врожаю яблука. Виходячи з цього, другий рік поспіль на українському ринку спостерігається дефіцит якісного яблука, – розповів Хорев.

Аналізуючи сорти яблук по площі зайнятих садів, то експерти розповідають, що 27% площ припадає на сорт «Голден Делішес», 16% площ займає яблуко сорту «Айдаред», 14% - сорт «Гала» і по 13% - сорти «Джонаголд» і «Ренет Симиренка».

Нагадаємо, влітку яблука в Україні били рекорди дорожнечі. Збір врожаю в цьому році почався із затримкою на 7-10 днів в порівнянні з 2019 роком. А якщо порівнювати з 2018-м, то перші яблука запізнилися майже на місяць.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень