Ціни на яблука. Два чинники, що впливають на вартість

Ціна найпопулярнішого фрукта знизилися

Влітку 2020 вартість яблук шокувала українців. Подекуди у супермаркетах їх продавали по 90 гривень за кілограм.
Проте нині, пише сайт «Сьогодні» ціни на яблука впали щонайменше у в півтора раза. Нині їх вартість найнижча за останні п’ять років.

Так, популярні сорти яблук продають гуртом вже по 10-15 грн/кг, тоді як в перший день осені ціна на них становила 18-20 грн/кг.

Є два фактори, які вплинули на таке різке падіння ціни: хороший урожай яблук і досить висока ціна на старті сезону, – зазначає керівник департаменту аналітики гуртового ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.

За її словами, зараз українські аграрії збирають осінні сорти яблук, які мають невеликий термін зберігання, тому пропозиція збільшується, а ціни знижуються.

Водночас в попередні п'ять років в цей період яблука продавалися за гуртовою ціною 8-10 грн/кг. Винятком був 2018 рік, коли яблука продавалися по 4-5 грн/кг. Аналітики не виключають, що ціни на яблука в цьому сезоні можуть бути ще нижче.

Матеріали сайту Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень