В учасників АТО з Рівненщини хочуть забрати земельні ділянки

Йдеться про землю в Обарові поблизу Рівного, за яку з військовими судиться тамтешній священик

Микола Ільчук вже навіть виграв суд.

Як розповіла учасник бойових дій Тетяна Камерістова, влітку торік вона та її колега за рішенням Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області отримали у власність земельні ділянки, що перебувають в межах Обарівської сільської ради.  

Як потім з’ясувалося, на ці ж ділянки претендував і місцевий батюшка від УПЦ МП.

Він телефонував Тетяні, пропонував залагодити справу «по-хорошому» і відмовитися від виділеної землі, інакше судитиметься. Потім до Тетяни надходили дзвінки і з погрозами, щоправда до поліції через це вона не зверталася.

Натомість писала лист щодо дій священника до митрополита Рівненського і Острозького УПЦ Варфоломія. Однак її звернення залишилося без відповіді.

Також Тетяна наголошує, що отримала землю законно, тому не бачить підстав від неї відмовлятися.

Восени 2016 року Ільчук подавав позов до адміністративного суду про визнання протиправними та скасування наказів. Суд після трьох неявок самого ж позивача залишив позовну заяву без розгляду.

Згодом чоловік звернувся до Рівненського міського суду і останній на першому ж засіданні за сім хвилин ухвалює рішення про визнання протиправними і скасування наказів, рішень про державну реєстрацію земельної ділянки.

Зокрема позовну заяву задовільнив суддя Олександр Тимощук, фігурант публікацій у ЗМІ.

Тож військові подали апеляційну скаргу, яку суд розглядатиме 27 квітня.

Куди ми тільки не зверталися за порадою та допомогою... Одні обіцяли, затягували час, але ніц не робили, інші не хочуть сваритися з представниками нашої Феміди,  

– каже Тетяна Кмерістова.

Тим часом, скандальна Обарівська сільрада (стала відома на всю Україну у 2015 році завдяки рекордному хабареві тодішнього голови «Вані-півмільйона») виступила на боці позивача, тобто Миколи Ільчука.

Тут це пояснили тим, що батюшка має багатодітну сім’ю і дізнався про те, що землю, на яку він претендує завдяки рішенню районної адміністрації, віддали учасникам бойових дій, вже коли зробив проект землеустрою, заплатив гроші і пішов реєструвати земельні ділянкі.

Вони не були зареєстровані у публічній кадастровій карті – каже землевпорядник Обарівської сільради і запевняє – на запит Головного управління Держгеокадастру тут надавали довідку, з дотриманням термінів, що ділянки зайняті і люди оформляють документи. Проте у Держгеокадастрі до  відома цю інформацію не взяли.

Зауважимо, що Микола Ільчук – священик, що також відомий за межами Рівненської області.

Про нього, зокрема, волинське видання Всеукраїнський тижневик Вісник писало:

Cвященик-бізнесмен має чотири іномарки, цех та магазин.

Між тим, учасники АТО все ж сподіваються на рішення суду на свою користь. На своїй сторінці у ФБ Тетяна Камерістова написала

Не хочеться вірити, що правди в нашій державі та захисту від злодіянь уже нема!!! Що ж тоді робити простим людям???? Як жити далі???? ЯК?????

Яким буде результат розгляду апеляційної скарги - дізнавайтеся на Радіо Трек 27 квітня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень