В центрі Мінська проходить акція протесту проти інтеграції з Росією (6 ФОТО/ВІДЕО)

Були зіткнення

З 11:30 за місцевим часом кількасот людей встали по обидва боки вздовж проспекту Незалежності в Мінську: від головної пошти до Державного цирку.

Після 12 години до тисячі людей зібралися на Жовтневій площі.

Повідомляється, що після 12 сталася невелика сутичка: учасники протесту намагалися піднятися на сходи Палацу республіки, але співробітники міліції і люди в цивільному не пускали нікого.
 
О 14 годині учасники протесту перейшли з Жовтневої площі до площі Незалежності. Міліція не заважала ході, поки люди йшли по проспекту Незалежності.

У той же час, як повідомляють російські ЗМІ, в суботу президент Білорусії Олександр Лукашенко перебуває в Сочі, де має намір зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.

Люди зібралися на Жовтневій площі, а також шикуються в ланцюзі уздовж головних вулиць столиці, пише УНІАН.

 

Учасники ланцюга не тримають жодних плакатів, просто стають пліч-о-пліч.

Пізніше активісти зібралися біля будинку профспілок, де виступили лідери мітингу, в тому числі блогери і поети.

Вони нагадали, як Білорусь боролася за незалежність, заявивши, що це найбільша цінність і вони будуть за неї боротися і «стояти на смерть».

Як протестувальники розповіли «Радіо Свобода», вони хочуть жити в незалежній від Росії державі і «не продаватися за газ».

 

Активісти зазначають, що «не для того Білорусь 300 років здобувала незалежність». І претензії Росії на управління Білоруссю дуже обурюють громадян країни. Протестувальники на площі вже тримають плакати.

Пряма трансляція із Мінська від "Радіо Свобода". Натисніть плей, для перегляду

На акцію прийшли навіть з маленькими дітьми, однак протестувальники припускають, що їх будуть розганяти силовими методами.

«Буде як завжди – побої і арешти. А що, бувають інші варіанти? Не буває. Просто вже немає сил боятися цього, нехай б’ють, хай заарештовують.

 

Цей вусатий козел сказав відкрито – що демократії не буде, а наша міліція для того, щоб бити спостерігачів. Він оголосив нам війну. Мирно ми не домовимося», – заявив один з учасників акції.

[media=163945][media=163943]

Як повідомляється у трансляції «Радіо Свобода», за короткий час на Жовтневій площі у Мінську зібрались більше тисячі людей.

Протестувальники хотіли піднятись на сходи Палацу Республіки, однак їм перегородили шлях люди в цивільному.

Вони відштовхали протестувальників і журналістів і стали кордоном на сходах. На площі є лише кілька правоохоронців у формах. У мегафон закликають протестувальників розійтись.

Під час штовханини з «людьми в цивільному» активісти скандували «Ганьба», «фашисти», «незалежність» та «живе Беларусь».

Після сутички протестувальники пішли до сходів Будинку профспілок, який розташовано поруч і «люди в цивільному» побігли разом з натовпом. Так протестувальники почали «ганяти» перевдягнутих службовців від сходів до сходів.

Раніше повідомлялося, що президенти Білорусі і РФ Олександр Лукашенко і Володимир Путін домовилися про єдиний уряд, парламент, а також загальний ринок нафти, газу та енергетики.

 

Таку інформацію поширили з посольства Білорусі в Москві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень