В Росії завершили слідство у справі директора української бібліотеки Москви

Слідчий комітет Росії завершив попереднє слідство у кримінальній справі щодо директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної.

Про це повідомив адвокат Іван Павлов, передає «Українська правда».

«Тим часом слідчий комітет завершив попереднє слідство у кримінальній справі щодо директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної. Наступного тижня нас з Євгеном Смирновим чекає захоплююче чтиво. Будемо знайомитися з усіма матеріалами справи, у тому числі з протоколами допиту деяких адвокатів», – написав він на Facebook.

Директор бібліотеки за рішенням Таганського суду Москви перебуває під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року.

Правоохоронні органи 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директор, 58-річна Шаріна була затримана.

Щодо неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи згідно із заявами СКР стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнане судом екстремістським матеріалом і заборонене до використання.

Матеріали справи щодо Шаріної пізніше передали в управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ СКР по Москві.

5 квітня директору бібліотеки висунули ще одне звинувачення - в розтраті (ч.4 ст.160 КК РФ).

За версією слідства, Шаріна в 2011-2013 роках витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі - про екстремізм, яку згодом було закрито.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень