В Рівненській облраді - черговий скандал через бурштин

На засідання комісії облради з питань екології прийшли громадські активісти, аби розповісти про видобуток бурштину в урочищі Гальбин, що на Сарненщині

За їхніми словами, нині там підприємство «Поліметали» починає вести незаконний видобуток бурштину. Як відзначає активістка Любов Українчук, підприємство не має відповідного дозволу на видобуток, і запевняє, що та ліцензія, яку показали їй на об’єкті, відкликана ще в 2015 році разом з іншими подібними документами.

Втім, як каже депутат обласної ради та голова профільної комісії Володимир Валявка, в 2015 році припинили видачу дозволів, а не скасували дію вже існуючих. Окрім того, підприємство «Укрбурштин», дочірньою компанією якого є «Поліметали», має дозвіл на видобуток бурштину саме на цій території. Далі пряма мова:

На сьогодні в компанії «Укрбурштин» є ліцензія, яка діє, мені здається, до 2019 року, тобто на 5 років. І вони, згідно з тією ліцензією, повинні виконати план робіт і дотримуватися угоди на користування надрами.

Втім активісти все ж вимагали, аби депутати поїхали на місце події, перевірили документи та внесли питання про заборону робіт на розгляд сесії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень