В одному з районів Рівненщини зареєстрували спалах кору

Майже третина захворілих – не вакцинувалися

Радивилівські епідеміологи констатували у райцентрі збільшення захворюваності на кір. Про це пише «0362.ua».

Як зазначила місцева лікар-епідеміолог Ірина Приступа, на сьогоднішній день можна впевнено констатувати спалах цієї небезпечної недуги, зокрема, і в міському дитячому садочку «Сонечко», де від кору лікуються четверо дітей та вихователь:

Два випадки захворювання діагностували і у вихованців Радивилівського НВК «Школа №1-гімназія». Якщо не посилити імунізацію населення шляхом вакцинації дітей та осіб, які перебувають у групі ризику – хвороба дуже швидко може набрати загрозливих масштабів. Адже дев’ятеро з  десяти людей, з якими контактувала інфікована людина - теж захворіють.

За її словами, з початку року на Радивилівщині на кір захворіло 59 осіб, 19 з яких госпіталізували. Лікарі констатували, що у 30-ти пацієнтів недуга протікала у стані середньої важкості, а ще у 29-х – у легкій формі.

Щодо вікової статистики, то найчастіше за допомогою до медиків зверталися дорослі і діти шкільного віку. Серед хворих 30% не були вакциновані.            

Нагадаємо, напередодні у Рівному госпіталізували 36 людей, хворих на кір.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень