В які дні тижня не можна прибирати оселю, аби не притягнути негаразди: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Понеділок

У багатьох культурах понеділок вважається несприятливим днем для прибирання. Це пов’язано з тим, що перший день тижня асоціюється з новим початком і збереженням енергії на важливіші справи. Люди вважають, що, миючи підлогу в цей день, можна вимити з дому позитивну енергію та удачу.

Вівторок

Згідно із прикметами, вівторок є ідеальним днем для прибирання. У цей день можна виконувати будь-яку роботу - від прання і прасування, до підмітання і миття вікон.

У народі кажуть: виносити сміття у вівторок – значить прощатися із невдачами та безгрошів’ям.

Середа

Середа - середина тижня, коли енергія людей на найвищому рівні. Прибирати у цей день можна і потрібно. Це притягне у дім позитивну енергетику.

Четвер

Деякі прикмети вказують на те, що четвер — день, коли краще утриматися від прибирання, оскільки це може “вивести” гроші та фінансове щастя з дому.

П’ятниця

У п’ятницю прибирати не радили. Забобонні люди кажуть: взявши в руки віник чи ганчірку у п’ятницю, можна приректи себе на борги. В цей день можуть бути перешкоди та невдачі в усіх справах. 

Субота

В багатьох культурах субота вважається найкращим днем для прибирання. Це допомагає підготувати дім до відпочинку та вихідних та відновити гармонію та чистоту після тижня. Згідно із народними прикметами, прибирання в цей день може змінити енергетику у домі та створити сприятливі умови для щасливого сімейного життя.

Неділя

Категорично не можна прибирати у неділю. Згідно з прикметами, така звичка може приваблювати неприємності та біди в дім.

Наші пращури здавна присвячували цей день походам у церкву, молитвам та посиденькам у родинному колі.

Неділю називали днем духовного та енергетичного очищення помешкання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень