В уряді назвали послуги, тарифи на які не підійматимуть до кінця воєнного стану

Вкрай важливо для тих, хто має електроопалення

В Україні з 1 липня мали підняти тарифи на холодну воду. Відповідне рішення уже встигли ухвалити у НКРЕКП, проте президент Володимир Зеленський заблокував підвищення тарифу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця війни тарифи на водопостачання та водовідведення не повинні підійматися. Не переглядатимуть й ще два важливих тарифи.

Оскільки і тарифи на тепло та гарячу воду, я впевнений, що в Україні до кінця військових дій не потрібно покладати на людей додатковий тягар. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе, – сказав він.

Прем'єр каже, що місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд грн на своїх рахунках, тож можуть фінансувати водоканали. Тобто з місцевих бюджетів компенсувати комунальним підприємствам різницю у тарифах, між фактичним та економічно обґрунтованим на цей день.

Фактично ми говоримо про те, що місцеві бюджети окремих громад мають сьогодні можливості забезпечувати комунальні підприємства, які постачають питну воду, додатковим фінансуванням та не підіймати тариф для людей, щоб не давати зайвого тягаря на платіжки людей та на гаманці людей, – пояснив голова уряду.

Варто зазначити, що тарифи на воду мали зрости на 32% і це обурило і президента, і уряд, а те, що тариф на електроенергію зріс на 80% з 1 червня ніхто, крім українців, навіть не помітив. За червень населенню прийшли нові суми у платіжках за світло, у середньому вони збільшились на 250 гривень.

Якщо у липні українці отримають квитанції приблизно на 250 гривень більші, ніж було у червні, то взимку платежі будуть куди більшими, зокрема у тих, хто має електричне опалення.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень