В уряді хочуть скасувати строкову службу в армії: що пропонують натомість?

Україна має намір повністю перейти на контрактну армію

В Україні планується зміна формату роботи військкоматів з подальшою відмовою від призову.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр оборони України Олексій Резніков, зазначивши, що Україна має намір повністю перейти на контрактну армію, повідомляє ТСН.ua.

- Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати призов, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення.

 

Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними потрібно працювати, - додав Резніков.

За його словами, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають перетворитися на сучасні ЦНАПи, а всю «радянську спадщину», яку зараз мають українські військкомати, потрібно принципово змінювати.

- Потрібно робити інший підхід, має бути максимальна цифровізація. Умовно кажучи, військкомати мають стати ЦНАПами, - заявив Резніков.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень