В Україні збільшили розмір декретних виплат

Наразі їх розмір зріс на понад 4500 грн

Проти минулого року декретні виплати в Україні збільшилися на 4600 грн.

Наразі розмір декретних виплат які нараховує Фонд соціального страхування складає 49500 грн.

Таку декретну допомогу отримали українки за підсумками серпня. Від початку року за виплатами у зв'язку з вагітністю та пологами звернулися близько 80 тисяч українок.

Фонд соціального страхування продовжує фінансування допомоги, попри військове становище, неможливість деяких роботодавців обробити е-лікарняні своїх співробітниць і навіть при виїзді застрахованих осіб за кордон.

Нагадаємо, допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається одним платежем на підставі листка непрацездатності, який створюється з 30-го тижня вагітності.

Розмір виплати визначають шляхом множення суми середньоденної зарплати на число днів фактичного перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами. Як правило, він триває 126 календарних днів.

При передчасних, багатоплідних пологах, а також у разі виникнення ускладнень до основного додатково видається листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, він також оплачується ФССУ.

Фонд компенсує 100% втраченої зарплати жінки незалежно від тривалості її страхового стажу.

Особам, у яких протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку стаж становить менш як шість місяців, допомога розраховується виходячи з нарахованої зарплати, з якої сплачуються страхові внески. Вона не може бути більшою за розмір допомоги, що обчислюється із дворазового розміру мінімальної зарплати.

Дата надання виплати залежить від дати, коли роботодавець надає співробітниці заяву-розрахунок по лікарняному. Застраховані жінки можуть стежити за фінансуванням декретних виплат на телеграм-каналі ФССУ

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень