В Україні запрацюють нові правила поповнення карток та внесення готівки. Вже з 1 серпня

Таємним внесення готівки вже не буде

В Україні з 1 серпня запрацюють нові правила переказу грошей на банківські картки та поповнення рахунку готівкою. НБУ запровадив нові правила переказу грошей та поповнення рахунку через термінали.

Це спрямоване на подальше посилення контролю над походженням коштів простих українців. Нові постанови Нацбанку України від 30 червня 2023 року — № 89 та № 90 набудуть чинності з 1 серпня 2023 року.

У квитанції, які видаються терміналом під час поповнення рахунку готівкою, додається ще одна графа — номер телефону того, хто поповнює рахунок.

Крім того, зарахування готівки на рахунок здійснюватиметься лише через мобільний телефон платника. Тобто платник повинен буде виконати таку послідовність операцій:

  • ввести номер мобільного телефону на екрані ПТКС (програмно-технічного комплексу самообслуговування – так званого термінала);
  • одержати на цей номер одноразовий пароль (шляхом повідомлення або за допомогою телефонного дзвінка);
  • ввести на екрані термінала одноразовий пароль, що підтверджує згоду виконання платіжної операції; отримати квитанцію.

Лише у такому разі грошове поповнення буде зараховано. Однак такий моніторинг за допомогою телефонного номера діятиме не завжди.

Як і раніше, можна буде здійснювати без моніторингу такі операції:

  • оплату комунальних платежів (квартплати та комунальних послуг, стаціонарного телефонного зв'язку, телебачення, електроенергії, газу, інтернету, охорони);
  • оплату квитків для залізничних перевезень (включаючи приміські); оплату проїзду у міському та приміському транспорті (включаючи оплату електронних квитків для проїзду у такому транспорті);
  • оплату маршрутних пасажирських перевезень;
  • поповнення проїзних та транспортних карток для проїзду у міському та приміському транспорті;
  • сплату податків, штрафів, адміністративних послуг, зборів та інших платежів до бюджету.

Фінансовий моніторинг за допомогою телефонного номера здійснюватиметься лише для поповнення власного рахунку чи рахунків інших осіб. 

Джерело: cxid.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень