В Україні відновили роботу пошкодженого енергоблока на АЕС

Тепер працюють всі 9 енергоблоків, які розташовані на підконтрольній території

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У ніч проти 13-го грудня вдалося запустити останній енергоблок-«тисячник» Енергоатома (потужністю 1000 МВт). Він був пошкоджений після обстрілів України 23 листопада 2022 року.

Зараз на підконтрольній території працюють три атомні електростанції. Так, Хмельницька АЕС має два енергоблоки потужністю по 1000 МВт, Південноукраїнська — три такі блоки. А ось Рівненська АЕС має два енергоблоки по 1000 МВт, а також іще два менш потужні — по 420 та 415 МВт.

Ще шість енергоблоків окупованої Запорізької АЕС, які теж мають по 1000 МВт, зараз зупинені. «Енергоатом» каже, що відновлення їхньої роботи блокують росіяни. ЗАЕС продовжує постійно споживати близько 100 МВт на власні потреби від енергосистеми України.

Зауважимо, що під час масованого обстрілу України вперше одночасно були вимкнені всі чотири станції (включно з тимчасово захопленою Запорізькою АЕС, яка нині працює від дизель-генераторів).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень