ЧАЕС може стати ядерною бомбою в руках агресора: Україна направила офіційну заяву до МАГАТЕ

У сховищах відпрацьованого ядерного палива знаходиться більше 22000 відпрацьованих тепловиділяючих збірок реактору

Чорнобильська АЕС - фото з мережі
Чорнобильська АЕС - фото з мережі

Наразі Україна фактично втратила контроль над ядерними і радіаційними об’єктами у зоні відчуження. Внаслідок вчорашнього захоплення військами РФ території зони ЧАЕС збільшився рівень радіації.

Україна поінформувала про це МАГАТЕ, адже такі дії Росії - пряме порушення Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року. Дані конвенції стосуються захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Міжнародна агенція з атомної енергії або МАГАТЕ (англ. International Atomic Energy Agency) - провідний світовий міжнародний урядовий форум науково-технічної співпраці в області мирного використання ядерної технології.

Справа в тому, що у СВЯП-1 та СВЯП-2 (сховища відпрацьованого ядерного палива) знаходиться більше 22000 відпрацьованих тепловиділяючих збірок реактору. У руках агресора така кількість плутонію-239 може стати ядерною бомбою, що перетворить тисячі гектарів у мертву безжиттєву пустелю.

Наслідками захоплення окупаційними військами Чорнобильської зони стане руйнування інфраструктури та об’єктів, які захищають Європу та світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Гуманітарні та екологічні наслідки такої катастрофи не матимуть кордонів, не стосуватимуться НАТО або ЄС, вони будуть мати жахливі наслідки для людей. - пишуть у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень