В Україні ухвалили важливе рішення, що пришвидшить відновлення електромережі

Рішення тимчасове, й діятиме тільки до завершення воєнного стану

Кабмін спростив будівництво повітряних ліній електропередач і підстанцій. В Україні скасували вимогу проведення оцінки впливу на довкілля щодо таких об’єктів.

Щоб швидше відновити енергосистему, ухвалюємо сьогодні рішення про спрощення будівництва повітряних ліній електропередач і підстанцій. На час воєнного стану знімаємо вимогу проведення оцінки впливу на довкілля щодо таких об’єктів. Цей крок виправданий в екстремальних умовах повномасштабної війни, яку росія веде проти України, - каже прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

На переконання прем’єра росія прагне не тільки зруйнувати енергосистему України, але й посіяти паніку серед населення. Водночас Шмигаль каже, що останніми днями аварійних відключень стало менше. Цього вдалося досягти завдяки зменшенню споживання у вихідні дні, а також завдяки погоді без морозів.

Від 10 жовтня росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів. Енергосистема витримала дев’ять хвиль масованих терористичних атак.

У міністерстві енергетики зазначили, що у разі відсутності нових обстрілів – новорічні свята Україна зможу зустріти без аварійних відключень.

Джерело: Укрінформ

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень