Чи можуть до відключень світла додатись ще й проблеми із газом? Експерт відповів

Насправді є велика різниця між електро- та газовими мережами

17 листопада росія здійснила обстріл газової інфраструктури на Сході України. Є ризики, що через такі удари з газопостачанням можуть виникнути проблеми.

Проте такий сценарій малоймовірний, оскільки система є розгалуженою і газовики вже стикалися з ліквідаціями таких аварій у ході війни. Про це розповів провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Максим Білявський.

Зважаючи на це, він прогнозує оптимістичний сценарій:

– У газотранспортній системі України разом із газорозподільною системою нашої держави з точки зору конструкційних особливостей більшість об'єктів знаходиться під землею. Це зменшує ризики по перериванню газопостачання порівняно з енергосистемою. Бо в енергосистемі більшість об'єктів у наземному виконанні, а у газотранспортній системі – у підземному. Ризики існують, але ступінь цих ризиків порівняно з енергосистемою менша, – зазначив фахівець.

Білявський додав, що нам потрібно якомога більше заявляти про потребу «закриття» неба над Україною, аби такі ситуації більше не повторювалися.

– Не маю жодної інформації, яка б дала б мені можливість чітко сказати, як нещодавніій обстріл може вплинути на стан забезпеченості газу, але можу сказати, що перше – у наших газовиків є досвід ліквідації аварій під час війни. Друге – система розгалужена і дає можливість навіть у випадку аварійної ситуації перепідключати подачу газу, тому я налаштований в своїх оцінках оптимістично. Обережний оптимізм, – підсумував Білявський.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень