Через перепади напруги може погоріти техніка: про що ми забуваємо у таких випадках?

«Золоті правила», які рятують електромережу та ваші речі у ці складні часи

В Україні внаслідок раптового відключення електроенергії може виникнути перепад напруги. Через це під загрозою опиняються всі електроприлади, які підключені до мережі.

Щоб уникнути поломки, їх треба відключати від мережі, а ще - використовувати стабілізатори напруги. Окремі стабілізатори для побутової техніки можуть захистити у випадку, якщо напруга збільшиться до 280 Вольтів, а при більшому стрибку згоріти може і він сам.

Про що ми забуваємо при відключенні світла?

  • Треба вимикати всі електроприлади з мережі. Під час відключення електроенергії це обов'язково, оскільки після подачі струму можуть бути перепади напруги. Але й у випадку, якщо у вас не відключали струм, варто всі прилади відключати від мережі, оскільки навіть у режимі очікування вони використовують електроенергію.
  • Потрібно вмикати електроприлади по черзі. Якщо у вас не було електроенергії, а після її увімкнення ви одночасно почали використовувати і телевізор, і комп'ютер, і пральну машину, це створює великий стрибок напруги.

Найкраще чекати включення світла з увімкненим освітленням у тій кімнаті, в якій ви знаходитесь. І тільки через 30 хв можна поступово, по черзі підключати електроприлади, які вам потрібні.

  • Нормування та графіки. Електричний бойлер і пральну машинку варто використовувати лише у нічний період. Тоді немає небезпеки надмірного навантаження системи.

Також важливо додати, що від деяких звичних благ цивілізації в період енергетичної кризи краще відмовитися зовсім. Йдеться, наприклад, про електрочайник, тостер і кавоварку.

Нагадаємо, раніше ми писали про «електромонстрів» - прилади, які неочікувано з’їдають найбільше електроенергії, скажено намотуючи кіловати на вашому лічильнику.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень