Через похолодання електроенергію вимикатимуть на 6-7 годин. Хто сидітиме без світла?

Це екстрені відключення для збалансування мережі

Віялові відключення світла триватимуть в Україні. Крім того, відключення світла будуть тривалішими через впровадження екстрених відключень. Експерти пояснюють, що до цього може призвести похолодання.

Вже цього тижня в Україні чекають на зниження температури, вночі подекуди до 7 морозу. Відповідно, будинки з недостатнім рівнем централізованого опалення або й без такого взагалі, використовуватимуть електричні котли, бойлери та обігрівачі.

Тож до графіків планових відключень додадуть й екстрені, а українці залишаться без світла не на 4 години, а на 6-7 годин.

У нас, коли знижуватиметься температура, то споживання зростатиме. Десь кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання територією України в середньому, – пояснив директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Крім того, триваліші відключення світла можливі й у тому випадку, якщо фахівці ДТЕК не встигнуть відремонтувати електромережі та збільшити обсяг електроенергії, яку можна подати.

Але я зараз не готовий говорити, що це буде – або 6, або 7, або о 4-й годині ми зможемо вкластися, – уточнив Сахарук.

ДТЕК шукає можливість, щоб подавати електроенергію максимально часто без перевантаження системи – щоб інтервали без світла стали коротшими навіть при настанні морозів.

Планові відключення на 14 листопада

В «Укренерго» повідомили, що в понеділок планові відключення електроенергії будуть проведені в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях. В інших областях України відключення поки що не прогнозуються.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень