В Україні суттєво здорожчає хліб

Через світло

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

На сьогодні в Україні критична ситуація з постачанням електроенергії для хлібної галузі. В результаті це позначиться на ціні хліба для споживачів. Про це повідомив президент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Юрій Дученко

Хлібна галузь споживає не багато електроенергії, однак аварійні відключення, відключення поза графіком призводять до виробництва бракованої продукції, виходу з ладу обладнання. Не всі заводи мають змогу працювати на генераторах. А ті, які мають, повинні планово переключити виробництво на аварійну роботу на 2-3 години, – зауважив Юрій Дученко.

Говорячи про ціноутворення, Юрій Дученко зазначив, що у собівартості хліба простої рецептури електрика становить 50 копійок, а за виробництва цього ж хліба на генераторі — 1,5 грн.

Ще однією проблемою для хлібної галузі є бронювання. Через відсутність людей деякі підприємства змінюють графік роботи, скорочують обсяги та асортимент виробництва. Третя проблема — відсутність зерна другого і третього класу.

Не розумію, як ми будемо працювати до нового врожаю. Нам терміново потрібно говорити з усіма учасниками процесу, під егідою профільного міністерства підписувати меморандум з аграріями та експортерами, адже борошномели на сьогодні вже не можуть знайти зерна, щоб сформувати помольні партії. Саме борошно піднялося також у ціні на 25-30%, – пояснив повідомив президент «Всеукраїнської асоціації пекарів».

Джерело: AgroPortal.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень