В Україні створили інтерактивну карту, по якій за прізвищем можна дізнатися, звідки рід людини

І побачити кількість носіїв по областях

В Україні почала працювати карта, яка допоможе дізнатися, звідки походить прізвище людини. Розібратися з цим питанням спробували допомогти дослідники зі спільноти «Рідні». Вони створили ресурс, який допомагає відстежити історичні джерела, де згадувалися ті чи інші прізвища.

Крім того, вони створили інтерактивну карту, завдяки якій будь-яка людина може зрозуміти, де проживає найбільше представників того чи іншого прізвища та, можливо, знайти свою історичну батьківщину.

Варто зазначити, що на карті показані дані про поширення прізвищ у 2010-2013 роках, оскільки після початку війни багато людей були змушені змінити місце проживання, пише Телеграф.

Також дослідники радять не упустити момент і розпитати старших членів сім’ї про найстаріших відомих родичів. Також можна знайти інформацію у базі архівів за XX століття.

 

У цей час на території нашої країни відбулося чимало подій, через які люди були змушені переїжджати на нове місце проживання.

Це стосується Першої та Другої світових воєн, Голодомору, німецької окупації та радянських репресій.

Спробуйте, деяких прізвищ в Україні лише кілька десятків чи навіть одиниць. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень