В Україні скасували кожну 9-ту довідку ВЛК про непридатність до військової служби

Їх продовжують перевіряти і надалі

Фото з сайту Мілітарний

Поліція перевіряє довідки військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби. Вилучили 45 тисяч медичних справ для перевірки.

Перший заступник голови Національної поліції – очільник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе розповів про перші результати перевірок:

Тільки в результаті наших запитів центральною ВЛК та ВЛК в регіонах 7500 довідок про непридатність залишено в силі, а 1200 скасовано.

Окрім того, додав посадовець, правоохоронці направили до МСЕК 21 тисячу медико-експертних справ про встановлення інвалідності.

У результаті 6,3 тисячі з них були визнані сумнівними. Їх направили на повторний розгляд. 

Як поінформував Цуцкірідзе, минулого року Нацполіція оголосила посадовцям ТЦК, ВЛК, МСЕК та їхнім спільникам 63 підозри.

До кримінальної відповідальності притягують як рядових працівників, які за «послуги» отримували по декілька тисяч доларів, так і керівників цих установ різного рівня (начальники ТЦК, голови ВЛК), які на таких «оборудках» заробляли десятки, а то і сотні тисяч доларів.

 

Наприклад, на Волині слідчі задокументували 11 епізодів трьох учасників ОЗГ, до якої входив член ВЛК при одному з ТЦК області. Вони підробляли документи для незаконного перетину кордону та таким чином «заробили» близько 30 тисяч доларів, - поінформував Цуцкірідзе.

 

Джерело: Цензор.НЕТ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень