В Україні розширили перелік тих, хто може отримати статус переселенця

Мінсоцполітики внесли зміни, кількість переселенців може зрости

Статус внутрішньо переміщеної особи раніше могли отримати лише ті, хто виїхав зі свого села чи міста під час активних бойових дій. Але зараз у Мінсоцполітики внесли зміни та розширили кількість тих, хто може набути цього статусу.

Наразі не треба навіть переїздити, допомогу можна отримати безпосередньо у своєму місті чи селі, каже міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Отримати статус переселенця можуть люди, житло яких повністю зруйноване або має значні пошкодження. Люди, чиє житло не придатне для проживання, можуть подати заяву на відшкодування таких витрат. 

Що можна отримати

  • статус ВПО;
  • допомога на проживання (згідно з державною програмою, 2000 грн на дорослих та 3000 грн на дітей та осіб з інвалідністю);
  •  надалі – компенсацію вартості житла.

Крім того, ті хто залишився жити у свої населених пунктах мають надати гуманітарну допомогу, зокрема харчові продукти, медикаменти та грошову допомогу на невідкладні потреби.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень