У Мінсоцполітики назвали дату, коли почнуть виплачувати допомогу ВПО

Вимушеним переселенцям належить отримати по кілька тисяч гривень

Міністерка соцполітики України Марина Лазебна анонсувала початок прямих виплат внутрішньо переміщеним особам на початку квітня, тому порадила реєструватися вже зараз.

Чому людям потрібно реєструватися? Бо всі програми, які вже запроваджені урядом, які надалі будуть розширюватись, модернізуватись, будуть прив’язані до цього статусу внутрішньо переміщеної особи, – пояснила вона в ефірі єдиного телемарафону.

За її словами, виплати зможуть отримати не лише ті, хто перемістився з району бойових дій в інші регіони, а й ті, хто перемістився у межах однієї області.

Реєструватися треба в органах соцзахисту РДА, міських адміністрацій, районних у містах, сільських і селищних радах.

У них у всіх є інструмент, як зареєструвати людину і надати їй довідку про те, що вона взята на облік.

 

Трошки згодом, сподіваюсь, на наступному тижні, люди зможуть це зробити і онлайн через портал Дія, – наголосила Лазебна.

Вона нагадала, що після реєстрації переміщена особа зможе отримати на проживання 2 або 3 тис. грн.

Проте березень майже закінчився, тому, щоб усі встигли стати на облік, щоб отримати допомогу за цей місяць, строк реєстрації подовжили до 14 квітня.

Переміщена особа отримає допомогу тільки на проживання – це 2 тис. грн на кожну особу, по 3 тис. – на дитину і на людину з інвалідністю.

 

А всі інші програми – будуть виплати громаді і людям, які надають своє житло, діляться своїми домівка для людей, що переїхали з зони бойових дій, – пояснила очільниця Мінсоцполітики.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень