Переселенців просять поважати місцеві звичаї та українську мову (ВІДЕО)

З відповідним зверненням до внутрішньо переміщених осіб звернувся мер Івано-Франківська

Руслан Марцінків нагадав, що російська мова є мовою окупанта та її неприємно чути. Він просить переселенців поважати традиції та звичаї. Також просить всіх бути максимально обережними у висловлюваннях. Каже, що пости у соцмережах про мову нічого не дадуть окрім розпалювання ворожнечі й ненависті.

Дуже неприємно, коли ми чуємо багато російської мови, бо для нас це мова окупанта… Ворог сьогодні хоче нас розсварити і виснажити. Тому проявляймо розум і не піддаваймось на його провокації. Проводьмо лагідну українізацію. Ми проявляємо гостинність. Але сьогодні бачимо речі, які дратують. Наприклад, хаотичне паркування. Тому прошу всіх: давайте будемо ввічливими, людяними і поважаймо один одного.

Також мер Івано-Франківська вкотре закликав мешканців міста не піднімати ціни на оренду житла для переселенців.

Вчергове звертаюся до вас з приводу значного підняття цін на житло. Це не по-християнськи. Ми повинні піднімати це питання, зокрема значного підняття ціни на житло та оренду для людей, які тимчасово переїхали до Івано-Франківська. Знаю факти і знаю багато.

Тож про подібні факти Руслан Марцінків закликав повідомляти податковій.

І закликав не ділити людей, оскільки чимало з внутрішньо переміщених осіб призвані до лав ЗСУ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень