В Україні проведуть масовану перевірку виданих лікарняних: Що відбувається?

Відповіли у ПФУ

З 7 березня в Україні Пенсійний фонд отримав повноваження для перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності, тобто лікарняних, відповідно до постанови Кабміну від 3 березня 2023 року №185.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Працівники ПФУ та/або уповноважені лікарі, список яких затверджується правлінням ПФУ, проведуть контрольну перевірку обґрунтованості формування (видачі) листків непрацездатності та медичних висновків про тимчасову непрацездатність (якщо простими словами, то лікарняних). 

Ця перевірка потрібна, щоб запобігти нецільовому використанню коштів. 

- Фахівці Фонду соціального страхування України упродовж 2022 року перевірили 380 904 листки непрацездатності – було проведено 158 планових і 1 832 позапланові перевірки закладів охорони здоров’я, а також перевірено 1 936 страхувальників.

 

Проведена робота дозволила упередити виплати за необґрунтовано виданими чи продовженими лікарняними на суму понад 3,6 млн гривень, - пояснили урядовці.

Джерело: Апостроф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень